Zakelijk

Verschillende manieren om de bestellingen van jouw webshop te verpakken

Er zijn steeds meer ondernemers die zich bezighouden met het verkopen van producten via het internet. Dit is niet gek, want er zijn veel mensen die het fijn vinden om producten te bestellen via het internet in plaats van een bezoek te brengen aan een winkel. Als je een eigen webshop hebt, is het van belang om bepaalde zaken goed te regelen. Een voorbeeld van iets wat je goed moet regelen, is het verpakken van de producten die je verzendt. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om een verzending te verpakken. 

Een ‘normale’ verzenddoos

Je kunt op het internet veel verschillende soorten verzenddozen kopen. Hierdoor kan het voor ondernemers behoorlijk lastig zijn om een bepaald soort verzenddoos te kiezen voor het verzenden van hun producten. De meeste producten worden verpakt in een postdoos. Deze is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Dit is de rechthoekige doos die iedereen wel herkent. Het is niet gek dat veel ondernemers hiervoor kiezen, want de meeste producten passen gemakkelijk in dit soort dozen. Echter, het kan zo zijn dat de producten die jij verkoopt op jouw webshop te klein zijn voor in een postdoos. Dit is op zich geen probleem, maar er moet dan veel opvulmateriaal gebruikt worden om te voorkomen dat de producten door de doos heen stuiteren tijdens het transport. Daarom is het voor producten van klein formaat verstandig om voor een ander soort verzenddoos te kiezen. 

Een brievenbusdoos

Als je kleine producten verkoopt, is het verstandig om een relatief kleine verzenddoos te gebruiken. Hierdoor kan het product niet te veel bewegen in de verpakking. Dit is fijn voor de klant, want zo is de kans minimaal dat een product beschadigd is wanneer het aankomt. Daarom is het slim om brievenbus doosjes online te bestellen om deze te gebruiken voor het verpakken van de producten van jouw webshop. Een ander voordeel van het gebruiken van brievenbusdoosjes, is het feit dat deze, zoals de naam al doet vermoeden, door de brievenbus passen. Dit is erg praktisch voor de bezorger en bovendien is het fijn voor je klanten. Zo maakt het niet uit wanneer iemand een bestelling heeft geplaatst en diegene niet thuis is op het moment dat de bezorger de bestelling komt afleveren. Daarom is het fijn om gebruik te maken van brievenbusdoosjes voor het verzenden van de bestellingen van je webshop. Dit heeft alleen maar voordelen. Eigenlijk is de enige reden om ze niet te gebruiken, het feit dat de doosjes een klein formaat hebben.