Startersteam

 Startersteam

Dit is iets voor jou als je
..opziet tegen het schrijven van je ondernemingsplan, maar toch wel van je zelf vindt dat je het eigenlijk zelf moet doen. Het immers jouw bedrijf dat je wilt gaan starten! En... je hebt nog niet zo heel veel geld om te investeren, maar wilt wel een goed ondernemingsplan om goed van start te kunnen met de juiste focus en/of een financier warm te krijgen voor je plannen. Dat moet je immers ook zelf doen!

Wat biedt het Startersteam jou?

Met drie andere (niet concurrerende) startende ondernemers ga je in drie maanden tijd je plan zelf schrijven op basis van het slabloon dat je van ons krijgt. Gemiddeld elke twee weken hebben we een gezamenlijke sessie van 2 uur, waarin je vragen kunt stellen, elkaar helpen en gemotiveerd worden om je plan zo goed mogelijk te schrijven.

NB: Dit traject is niet specifiek geschikt voor het maken van een campagne voor Crowdfunding. Daar zijn we mee bezig, komt zo snel mogelijk beschikbaar.

Echt in drie maanden klaar?

Ja, dat kan, mits je alles hebt uitgezocht wat je nodig hebt voor je plan. En daarvoor hebben we een checklist ondernemingsplan gemaakt, die je krijgt zodra je je hebt ingeschreven voor dit traject en het van start gaat.

Het Startersteam programma ziet er als volgt uit:

Kennismaking en Inleiding
Deze sessie is het startschot van het Startersteam. In deze sessie maak je kennis met de andere drie ondernemers in je team en krijg je uitleg over het gebruik van de sjablonen voor het tekstuele deel van je ondernemingsplan. Deze bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur.

2 sessies ‘Verkoop’
In deze twee sessies gaan we het hebben over wat je gaat verkopen en hoe je gaat verkopen en aan wie je gaat verkopen. Deze sessies houden we, samen met de sessie 'Kennismaking & Inleiding', in de eerste maand

2 Sessies ‘Marketing’
In deze twee sessies gaan we het hebben over hoe je offline en online marketing gaat doen voor je bedrijf zodat je doelgroep klant wordt. Deze sessie worden gegeven in de tweede maand, waar ook de Kennismaking & Inleiding wordt gehouden en duren elk 2 uur.

1 workshop ‘Financiën voor starters’
In de dagdeel krijg je overzicht van de belangrijkste belastingtechnische en andere financiële zaken met betrekking tot je onderneming. Als voorbereiding op het maken van het financiële deel van je ondernemingsplan, krijg je in deze workshop ook uitleg over de begrotingen van je ondernemingsplan. Deze sessie houden we aan het eind van de tweede maand.

3 sessies ‘Financiën Ondernemingsplan’
In je ondernemingsplan maak je een Investeringsbegroting, een Exploitatiebegroting en een Liquiditeitsbegroting. In drie sessies krijg je begeleiding in het maken van het financiële deel van je plan op basis van de EXCEL slablonen. Deze drie sessies doen we in de derde maand. elke sessie duurt 2 uur.

Waar zijn de sessies?

De sessies worden centraal in Nederland in Utrecht gegeven bij Pop-Up Professionals, Grebbeberglaan 15, 3527 VX Utrecht. Bij Pop-Up Professionals kan je overigens heel goed werken op een flexibele, professionele leuke werkplek voor een lage investering per maand. De planning van de sessies en de workshop gedurende de drie maanden doen we ook tijdens de eerste kennismakingssessie. 

Investering

Je investeert voor het totale programma een bedrag van € 450 excl. 21% BTW . Inclusief BTW is dat € 544.50. De BTW mag je als ondernemer in mindering brengen op de btw die je over je omzet moet betalen. Dit doe je bij je eerste BTW aangifte.

Je krijgt dit bedrag in verdeeld over de drie maanden van het programma gefactureerd met een bedrag van € 181,50 (incl. 21% BTW) aan het begin van elke maand. De factuur staat op je naam of, als je al ingeschreven bent bij de KvK, op je bedrijfsnaam. De factuur mag in je boekhouding van je onderneming als kosten opnemen, ook al ben je tijdens het programma nog niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

Meedoen?

Om deel te kunnen nemen aan dit programma heb je een laptop/tablet met wifi en MS Word en MS Excel, versie 2013 of hoger, nodig. We gaan van start zodra er zich vier starters hebben ingeschreven. 

Inschrijven kan door: 

Bel voor interesse deelname StartersteamInteresse deelname Startersteam

2 Tips:

Download de Checklist Ondernemingsplan

Zodat je goed voorbereid bent om binnen drie maanden met het Startersteam je ondernemingsplan klaar te hebben.


Overeenkomst deelname Startersteam
Zodat je direct kan beginnen zodra de vierde deelnemer zich meldt.